zondag 29 september 2013

Wel 140 kanten kleedjes, rommelmarkt vondsten en pompoen dagen

Ja lieverds ik heb wel 140 kanten kleedjes in mijn kanten kleedjes jurk verwerkt!


Een week geleden vroeg ik jullie om te raden hoeveel het er zouden kunnen zijn en Lore Creatief http://lorecreatief.blogspot.com  komt er het kortste bij met 150 stuks! Lieve Lore van harte gefeliciteerd! 
Ik ga wat leuke spulletjes voor je bij elkaar zoeken en probeer het een beetje af te stemmen op waar jij van houdt. 


Vanmorgen togen we weer naar Duitsland, hier om de hoek ;) en waren we weer op een markt van Melan. Het is een markt met nieuw spul en gelukkig ook vaak met stands met tweede hands spulletjes. 
Maar de parkeer gelegenheid bij deze markten laten vaak te wensen over, andere parkeerplaatsen van bedrijven zijn vaak afgesloten...dus is het vaak ver lopen. 
Deze keer relatief vlakbij kunnen parkeren, maar onderweg zag ik dat je toch op die grote parkeerplaats heel kortbij kon komen. Ik doorgelopen en manlief de auto gehaald (was maar een klein stukje terug) en opeens zag ik in de verte kledingcontainers met allemaal kleding ervoor op de grond liggen. 
En tsja dan kan ik het niet laten om daar even tussen te snuffelen. Ik nam een stuk gordijn mee met het oog op stof voor Zand Amsterdam look a like rokjes te maken, ik zag een leuk hoedje en opeens na wat rommelen tussen de kleding zag ik ook kant liggen, een prachtig tafelkleedje!
Manlief kwam net aanrijden en zat al in de auto met zijn hoofd te schudden whahaha. 

Op de markt zelf kochten we een nieuw hoesje voor manlief z'n iPhone, ik zag deze kleurige leggings/panty's liggen maar had niet zoveel geld bij me en besloot wel later terug te komen als ik nog geld over had. 
Ik kocht alleen de zonnebril, leuk voor de Elf Fantasy Fair ;), dus aan het eind van de markt ben ik nog even terug gelopen naar de kraam van de leggings/panty's en zocht ik een knalroze en kobalt blauwe legging, voor maar € 2,50 per stuk :). Zo kan ik vrolijk gekleurd en lekker warm de winter door!

Daarna zijn we nog gezellig bij vrienden op bezoek gegaan, hadden elkaar al een tijdje niet meer gezien. Daar aangekomen was ook de moeder van onze vriend daar en die vroeg of we (de dames) zin hadden om naar een soort Franse markt met veel pompoenen te gaan, oh ja hoor...dus togen we met z'n viertjes naar kwekerij Bastin in Aalbeek waar de Pompoendagen waren. 


Oh wat een leuke locatie, ik zag een geweldige tas gemaakt van schapenwol, jammergenoeg geen foto van gemaakt en aan de achterkant van de kraam (aan de zijkant) hing nog een mooiere...een donker bruine...ik vond hem wel vrij zwaar en wilde eens kijken hoe hij gemaakt was, bleek er persoonlijke spullen in te zitten...oops. 

Er was ook een kraam met wat brocante, maar ik heb me maar wijselijk in gehouden, kantjes kan ik op de rommelmarkt vaak veel en veel goedkoper vinden. Pompoenen heb ik ook niet gekocht omdat ik al genoeg in huis heb staan qua decoratie ennuh verder liggen over de hele beneden verdieping ideeën (oftewel allerlei stoffen die ik zou kunnen gaan gebruiken/recykleren) van mij verspreid ;). 

Ik liet aan Pat mijn aanwinsten en vondsten zien en die was al meteen helemaal verliefd op de gordijnstof die zag er al bekleding voor haar eettafel stoelen van.
En haar schoonmoeder zei al dat ze allerlei stofjes had en vroeg of ik er wat mee kon, reken maar van yesss :D. 
Binnenkort wordt ik verblijd met stofjes, super! Ennuh Pat heb ik al per sms op de hoogte gesteld dat ze de stof mag hebben, ik vind hem toch niet echt bij de jeansstof passen en zo kan zij haar stoelen opnieuw bekleden :). 
Ik kreeg ook nog van Kitty (zo heet schoonmoeders) een tube zalf kado die ik op de Pompoendagen wilde kopen. Ze kocht dezelfde (Lindesa zalf) en had me al verteld dat die zo fijn was. 

Oh ja vandaag was Dress Red day, ik was overwegend in het paars gekleed, maar met rood accenten in mijn Designual look a like jurk, rode schoudertas en rode bril was ik toch een beetje in stijl. Voor mij was het deze week alweer 8 jaar geleden dat ik mijn young stroke heb gehad, vergeten zal ik het nooit,  elke dag heb ik nog 'last' van de onzichtbare gevolgen.
Maar wil er verder absoluut niet zielig over doen hoor, het heeft mij geleerd om beter voor mezelf te zorgen. Jij bent de belangrijkste in je eigen leven, jij zult goed voor jezelf moeten zorgen wil je goed voor anderen kunnen zorgen!


Warme creatieve groetjes van Susan

Ps. De foto's in de foto collage zijn door Pat gemaakt, thanks Pat, mooie foto's heb je gemaakt!
Mijn iPhone is voor reparatie weg en ik heb nu een oude iPhone 3G geleend van een vriend van manlief, mennn wat valt dat tegen, mis mijn geweldige camera die op de 4S zit ;). 

donderdag 26 september 2013

Susan weer aan de recykleer, leuke kringloop vondsten en kadootjes

Dag lieverds daar ben ik weer, na mijn grote recykleer project om met een heleboel kanten kleedjes een mooie outfit voor de Elf Fantasy Fair te maken, wil ik ook eindelijk aan de slag om mezelf een rok te maken. 


Ik zou dolgraag zo'n rok à la Zand Amsterdam (http://www.zandamsterdam.com/) willen, maar die zitten ver boven mijn budget. En ik bedacht me dat ik zoiets ook wel zelf zou kunnen maken. 
Niet precies hetzelfde, want voor mij hoeft die rok niet afgeritst te worden en natuurlijk ook niet met zoveel drukknopen. 
De Zand Amsterdam rokken kunnen van maatje 34-4 en blijkbaar hebben ze nu ook voor grotere maten leuke rokken. Maar voor mij hoeft hij zelf niet zo wijd in maten uit te lopen, ik ben niet van plan veel af te vallen en ook niet om veel bij te komen :p. 

Het gaat wel nog even puzzelen worden hoe groot, hoe lang of te wel hoe breed de rok moet gaan worden en hoe ik hem ga maken, ik heb geen voorbeeld dus het zal toch weer uit ut kupke (uit mijn hoofd) moeten worden. Ik heb al eens op tutorials gezocht van wikkelrokken, maar krijg dan een heel ander soort wikkelrokken ;). 


Ik heb eergisteren twee heren jeans die ik gekregen heb om mee te recykleren, los getornd en ben me daar nog over aan het bedenken, hoe ik daar een rok van zou kunnen maken die goed bij mijn figuur past. 


Verder heb ik gistermorgen in een tweedehands kleding winkel een heel leuk stofje gescoord, ik dacht dat het een laken was, maar blijkt een dekbed hoeslaken te zijn, dus lekker veel stof. Een roze ruitje met bloemetjes, echt een Duits motief. Ik had het al samen met de tas (waar ik tzt de handvaten voor een book purse) opzij laten leggen. http://365dagencreatief.blogspot.nl/2013/04/making-of-boek-tasje-elf-fantasy-fair.html

Een ouder dametje zag het liggen en ik zei dat ik er een rokje van wilde maken. Ja dan moest ik toch gewoon een lap stof kopen zei ze, maar dat doe ik toch...dit is een lap stof ;). Ja maar dat zou toch mooi voor op bed zijn...nou mevrouw geloof me daar zit mijn man niet op te wachten om zo'n laken op bed te hebben :p whahaha. 
Ik kocht ook nog die mooie jeans, ziet er hartstikke nieuw uit en is een mooie kleur om te gebruiken voor een jeans rok. 


En gistermiddag was ik een paar uurtjes bij een vriendin op bezoek en kreeg ik nog kadootjes voor mijn verjaardag. Een boekje om aan de slag te gaan met vilt, er staan hele leuke ideetjes in en een vilten S. Een heel doosje vol met oude Nederlandse postzegels, bestempeld en onbestempeld :). En leuke snailmail spulletjes, maskingtape en leuke tags als memo blaadjes. Ook had ze een mooie ketting voor me gescoord, je snapt dat het om die engel gaat :D, maar de kraaltjes enzo zijn ook heel leuk en wie weet laat ik hem wel helemaal in tact en combineer ik hem samen met een kortere ketting. De kraaltjes zouden zomaar agaat kralen kunnen zijn. En last but not least een hele leuke retro kaart, dus zoals jullie zien ben ik heerlijk verwend. Daanke Peetsjuh!


Als het je nog leuk lijkt om iets te winnen in de vorm van een 'kanten' prijs, kijk dan even bij mijn vorige blogpost en raad hoeveel kanten kleedjes ik verwerkt heb in mijn kanten kleedjes jurk. Meedoen kan tot zondag 29 oktober!


Warme creatieve groetjes van Susan




zaterdag 21 september 2013

Prijsvraagje en wat leuke rommelmarkt vondsten

Dag lieverds daar ben ik ook weer, op de eerste plaats wil ik jullie bedanken voor al jullie leuke en lieve reacties op mijn kanten kleedjes jurk. 


Ik heb al dagen in mijn hoofd het plan om een prijsvraag te organiseren omtrent mijn Elf Fantasy Fair outfit, ja jullie raden het al...je mag raden hoeveel kanten kleedjes ik op mijn kanten kleedjes jurk heb genaaid, ook de kleintjes doen mee ook al heb ik die gehaald uit een groter kanten kleedje ;). 

Wie het kortste in de buurt komt wint een kanten kleedjes gerelateerde prijs, verwacht niks groots, gewoon voor de leuk. Jullie hebben een week de tijd om mee te doen, je kunt maar één keer raden. 

Ik heb niet echt een foto waar je heel duidelijk alle kleedjes op ziet, maar misschien is dat ook wel leuk. Doe een gokje hoeveel ik er op heb genaaid (ik moet ze zelf ook nog tellen hoor ;)) en laat hier beneden een reactie achter (wel graag volger zijn). 

Ook laat ik nog even twee foto collages zien van mijn steampunk mini top hat en van mijn steampunk jasje. 


En natuurlijk zou ik ook nog even mijn rommelmarkt aanwinsten laten zien, gelukkig kreeg ik manlief zo ver om me vandaag mee te nemen naar eentje, wel vrij laat want ze ruimen daar vroeg op, maar ik heb toch wat leuke dingen gescoord. 

Een mooi leren tasje voor bij mijn outfit en een mooie bijpassende leren riem. Het tasje vond ik eigenlijk wat duur, het is helemaal van leer en handgemaakt, maar nadat ik ergens anders die mooie leren riem in ongeveer dezelfde kleur scoorde heb ik gepingeld en het toch voor een leuke prijs kunnen kopen. 


Verder kocht ik wat kleding, leuk om mee te gaan recykleren en het pistool vond ik in dezelfde doos en die past eindelijk wel in mijn holster. Op de EFF heb ik gewoon mijn baby chembuster in het holster gedaan ;). 


Op de foto zien jullie ook de cowboy hoed die ik onlangs scoorde bij de Carnavalswierts in Heerlen. Volgend jaar wil ik verschillende outfits dragen ;). 

Ik ga er weer vandoor, dankjewel nogmaals voor al jullie reacties, volgende week zomdag is de uitslag van de prijsvraag :D. 

Warme creatieve groetjes van Susan

maandag 16 september 2013

Niet gehaakt, wel zelf gemaakt ;)

Afgelopen weekend op de Elf Fantasy Fair Arcen kreeg ik vaak de vraag (vooral door oudere dames) bij het zien van mijn kanten kleedjes jurk 'heeft u al die kleedjes zelf gehaakt?' en mijn antwoord was dan 'nee niet zelf gehaakt, wel zelf de jurk gemaakt!'.


Heel leuk was het om te zien dat mijn jurk heel wat glimlachen op gezichten toverden. Je zag soms al van verder af dames met een brede glimlach en dan wist ik dat die mijn kanten kleedjes jurk hadden geschoten. Ik heb dan ook vaak mogen poseren voor die dames, om het thuisfront te laten zien wat je toch ook met die kanten kleedjes kon doen die thuis in de kast liggen ;). 

Okay deze foto is niet gemaakt door oudere dames, maar door een gezin waar ik ook weer een foto van maakte. 

We hebben enorm genoten afgelopen weekend en ik ben nog steeds na aan het genieten. Ik heb vandaag weer wat foto's in een openbaar album op Facebook gepost en al heel wat mensen hebben zichzelf gevonden. Leuk toch?






Ja er zitten ook wat engerds tussen, maar ik vind dat ook wel wat hebben ;). 
Maar lieve kleine meisjes waren er ook hoor!



En ook deze kittige dames

En met deze lieve draak heb ik lekker geknuffeld :D
 En ook met z'n vriendje ;). 

Het thema was dragons & hobbits




Zo hebben jullie toch weer even mee kunnen genieten van al die prachtige creaties/outfits. 
Volgend jaar in april is de Elf Fantasy Fair Haarzuilens weer bij kasteel de Haar Utrecht, wie weet kan ik wel een aantal van jullie verleiden om er ook heen te gaan. Het is met Pasen komend jaar, als je interesse hebt kun je beter vroeg boeken dan krijg je de tickets het voordeligste ;). http://elfia.com/events/elfia-haarzuilens-2014/
Nee je hoeft niet zelf verkleed te gaan als je daar niet van houdt, zo'n 80% loopt verkleed rond.

Warme creatieve groetjes van Susan





zaterdag 14 september 2013

Susan's steampunk doilies dress - Elf Fantasy Fair/Elfia


Zo vandaag is het dan zover, ik kan jullie mijn Elf Fantasy Fair outfit showen. 
Natuurlijk had ik dat al eerder kunnen doen, maar het is toch zoveel leuker met een mooie achtergrond als de kasteeltuinen in Arcen (Noord Limburg). 


En ook is het toch wel leuk om de spanning op te bouwen ;). 
We zijn nu onderweg, de poorten van Elfia zijn al om 10 uur geopend maar ik heb niet echt de behoefte om met een enorme menigte in de rij te gaan staan en och we hebben de hele dag. We zullen er over een uurtje zijn, even de perskaarten/pasjes ophalen en dan yes een dag genieten van allemaal mooie outfits, leuke kraampjes, spannende en goede acts en natuurlijk de mooie achtergrond van de kasteeltuinen. 


Ik zit al ingesnoerd in de auto, het weer speelt vandaag niet echt mee en om nu aldaar in de regen ingesnoerd te worden, nee laat maar. Ik hoop dat het vandaag toch mee valt, ik heb wel een paraplu bij me maar ik heb natuurlijk ook een enorme jurk aan en maar een dun jasje...duim duim duim...

Als het 3G netwerk mee werkt kan ik bij aankomst al foto's plaatsen met dit bericht en anders pas als ik thuis ben. 
Lieverds een fijne dag!

Een foto van Bart en zijn vrouw, Bart maakte een paar jaar geleden een prachtige foto van me en in Haarzuilens dit jaar ook weer.

Deze prachtige mensen kwam ik ook nog tegen; 





En ook Mickey ;)



Warme creatieve groetjes van Susan die deze blogpost pas op de terugweg kan posten. Eindelijk 3G! Het was over het algemeen veel droog gelukkig, maar door de vele regen was het enorm modderig. Maar het was een hele mooie dag met veel enthousiaste reacties op mijn kanten kleedjes jurk, vooral van (oudere) dames. 

donderdag 12 september 2013

Kijk eens wat ik kreeg én nog 2 nachtjes slapen!

Gisterenavond waren we in het huis van onze overleden vriendin om mee te helpen wat witgoed te verhuizen naar het huis van haar zoon (nou ja manlief was er om te helpen en ik ging gezellig mee ;)). 


Er stond al een potje kralen voor me klaar en onze trouwfoto die hadden ze al voor ons aan de kant gelegd. Het vrouwtje (ze is 67 geworden) stond regelmatig op rommelmarkten en sinds een tijdje spaarde ze de gekregen kettingen/kralen voor mij :). 


Ik zag nog een leuk buikkastje staan, die hoefde niemand te hebben en ik wist dat ik daar mijn dochter wel een plezier mee zou doen. In het hok zag ik een mandje, zoonlief moest de ijskast nog leegmaken en had iets nodig om het in te doen, dus kwam ik daar mee aanzetten. Maar volgens hem was die stuk en die hoefde hij niet, oh nou dan wil ik hem wel want alleen een scheur in de naad aan de binnenkant (thermo) daar vind ik wel een oplossing voor ;). 


Die geweldig leuke bruine tas zag ik ook in het hok hangen met leeggoed in en die mocht ook mee :). En die stronk kon ik ook niet laten liggen...
Op het laatst van de avond bij het weggaan zag ik opeens een kanten kleedje liggen en je snapt natuurlijk dat ik daar nog wel een plekje voor op mijn kanten kleedjes jurk vind!
Oh ja ik kreeg van haar zoon nog een vlinder, die licht geeft en manlief had de libelle in het hok zien liggen ;). 

Gelukkig maar voor ons al overvolle huis hadden ze de rest al allemaal opgeruimd. Okay ik zag boven nog een pracht van een ouderwetse witte romantische slaapkamer, die deurtjes en die lades, oh smelt weer helemaal in. Zoonlief van haar keek me aan of ik gek was, die oude troep...
Ook zag ik her en der nog formica tafeltjes en een krukje, oh mennn wat heb ik me moeten inhouden...er zou iemand komen die alle overgebleven meubels zou meenemen, maar dan ook echt alles. De rest was al verdeeld en weggegeven voor een goed doel.


Nog twee nachtjes slapen en dan is dit weekend dan eindelijk de Elf Fantasy Fair/Elfia in de kasteeltuinen in Arcen; http://elfia.com/events/arcen-2013/ .

Ga jij ook? Laat het me weten! Lijkt me leuk om elkaar te treffen...
Óf anders volgend jaar in april (paasweekend 19 t/m 21 april) in Haarzuilens (kasteel de Haar te Utrecht) http://elfia.com/events/elfia-haarzuilens-2014/ .

Ik wilde nog even met jullie delen wat manlief voor me maakte, ik zag dat er wat dames nieuwsgierig waren ;). 
Hij heeft niks voor zijn outfit gemaakt hoor, hij gaat zoals altijd in het zwart leer, alleen een andere hoed deze keer. Maar voor hem geen poespas, geen steampunk look of wat dan ook. Zijn leren broek heb ik hem wel nog eens laten passen, in april voor de EFF Haarzuilens paste zijn leren broek niet meer ;). Maar ik heb weer een nieuwe gescoord op de rommelmarkt in Duitsland een paar maanden geleden. 
Maar ik dwaal af...hij nam een stuk koperdraad en zocht in mijn kralenbak en heeft een ringetje omwikkeld met koperdraad en daarna een tandwieltje van een wekker eraan vast gemaakt. 
Ik maakte er een ring van samen met een muntstuk met het collosseum op. 


Ik laat jullie ook nog een sneakpeak van mijn hoge hoedje zien. Ik maakte inmiddels een tweede en kleinere versie. 
Zaterdag (als mijn telefoon en verbinding mee werkt) show ik mijn complete outfit!


Vandaag is trouwens mijn moeder jarig en tussen alle bedrijvigheden door maakte ik nog een engeltje voor haar en zocht ik een leuke kaart uit en natuurlijk stuurde ik dit op in een zelfgemaakte envelop. Binnenkort gaan we gezellig op onze eigen manier haar verjaardag vieren. Met z'n tweetjes of met mijn dochter en/of dochter van mijn broer, we laten het lekker aan het toeval over...

Warme creatieve groetjes van Susan

zondag 8 september 2013

Trots op mijn steampunk sieraden

Yess mijn steampunk sieraden zijn klaar voor bij mijn Elfia/ Elf Fantasy Fair outfit. 
Vandaag heb ik allereerst mijn ketting afgemaakt, ik was al eerder aan de ketting begonnen maar wilde nog een mooie hanger maken.
Die maakte ik gisteren van een 'lijst', een paar vleugels (beide vanhttp://www.poppenkraal.nl/ , gekocht op de Elf Fantasy Fair in Haarzuilens) en een horloge van mij. 


De steampunk ring maakte ik gisteren al van een horloge van mijn oma, die al jaren bij me in een la lag. 


De lederen oorbellen heb ik al jaren niet meer gedragen (uit de tachtiger jaren als ik het goed heb, kan ook begin negentiger jaren zijn), maar wie wat bewaard heeft wat ;). Ik maakte er vandaag steampunk oorbellen van. 
Manlief was ook creatief, maar waarmee dat deel ik binnenkort. 

Verder hebben we vandaag een lekker lui tv dagje gehad. Wel heb ik vandaag mijn jurk gepast, pff wat een gewicht, 3,3 kg weegt mijn jurk. 
De komende dagen daar de afwerking van doen, mijn jasje korter maken tot een steampunk jasje. En nog enkele dingen om mijn outfit compleet te maken. Het ziet er naar uit dat ik geen parasol hoef mee te nemen, een paraplu zal verstandiger zijn. Gelukkig heb ik nog een mooie bijpassende paraplu, echt een oudje met een prachtig handvat en mooie vorm. 


Warme creatieve groetjes van Susan



zaterdag 7 september 2013

Nog een weekje te gaan tot Elfia

Nog 1 weekje te gaan en dan is het zover dan is de Elf Fantasy Fair die nu Elfia heet zoals ik dat lees in het krantenartikel in een huis aan huis dagblad, het zondagsnieuws als ik het goed heb ;). 


http://elfia.com/events/arcen-2013/ dit is de link naar de website van Elfia die volgend weekend 14/15 september in de kasteeltuinen van Arcen gehouden wordt. 
Ik schreef er al eerder over, kijk maar onder label http://365dagencreatief.blogspot.nl/search/label/Elf%20Fantasy%20Fair


Zoals jullie weten ben ik me daar al weken, als het geen maanden is, op aan het verheugen. 
Vandaag is mijn rok dan ook klaar, ja het rok gedeelte van mijn outfit is klaar. Alle kanten kleedjes zijn erop genaaid en de rokgedeeltes zijn aan elkaar genaaid, nu nog een geheel maken samen met het bovenstuk, maar daar heb ik manlief voor nodig om me in de jurk vast te snoeren ;). 
Zoals jullie kunnen zien, zien jullie de rok van de andere kant :p hihihi, nog even geduld!


Maar kijk het kanten kleedje van Tutti haakt http://tuttihaaktenzo.blogspot.nl/ heb ik er ook nog in kunnen verwerken :). Het is het kleedje beneden in het midden. Op die plek zijn twee gedeeltes van de rok samen gevoegd. 

Verder ben ik vandaag bezig geweest met wat steampunk juwelen. Manlief heeft eindelijk tijd gevonden om alle onderdelen van de wekkers uit elkaar te halen en te freezen (als ik het goed heb)...geen foto van ;). 


Hij heeft ook het horloge van mijn overleden oma uit de horloge kast gehaald, zodat ik er een ring van kon maken. 
Van een ander horloge (van mezelf), vleugels en een 'lijstje' heb ik een hanger gemaakt om aan mijn ketting te hangen waar ik een tijdje geleden mee bezig was. Nu kan ik er ook een echte steampunk ketting van maken (met die horloge en wekker onderdelen). 

Verder heb ik afgelopen week weinig tijd gehad om creatief te zijn, naast diverse verplichtingen zijn wij iedere avond naar een goede vriendin van ons geweest die op sterven lag. Ze is donderdagavond overleden net nadat wij op bezoek zijn geweest. Als ik het goed heb is ze 67 geworden. Gelukkig hebben we haar in het weekend nog kunnen spreken, de rest van de week lag ze in diepe slaap, onder de medicijnen zodat ze geen pijn zou hebben. 

Maar okay lieverds nog een kleine week en dan wordt jullie geduld eindelijk beloond en krijgen jullie mijn outfit te zien. Nu is het komende week nog de puntjes op de i zetten voor mij en natuurlijk ook een en ander nog vermaken, maar dat komt goed!


Warme creatieve groetjes van Susan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...